Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ren plyndring

Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein mener finansminister Kristin Halvorsen (SV) plyndrer Statkraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Aldri før har staten tatt så mye penger fra sine egne selskaper. Hardest går det utover Statkraft. Finansministeren tar hele 98 prosent av overskuddet i Statkraft som utbytte.

Det har fått konserntillitsvalgt i Statkraft, Odd Vanvik, til å rase mot regjeringen. Til Dagbladet.no sa han tidligere i dag at finansministeren «vingeklipper statkraft.»

- Tar ut for mye

Nå får han støtte Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein.

- Dette er en ren plyndring av de statlige selskapene og det fratar dem muligheten til å gjøre en skikkelig jobb, sier Leirstein til Dagbladet.no.

Han mener at selskapene som staten eier må få større mulighet til å forutsi hvor mye staten skal ta i utbytte.

- De statlige selskapene trenger en større forutsigbarhet i hvor mye penger staten skal ta ut hvert år. Derfor burde Stortinget blitt enig om en prosentsats - slik kunne selskapene planlagt hvor mye av pengene de kan bruke hvert år, sier Leirstein.

Han mener at de store utbyttene fratar selskapene mulighet til å utvikle seg.

MENER KRISTIN TAR FOR MYE: - Dette fratar dem muligheten til å gjøre en skikkelig jobb, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein Dagbladet.no. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN
MENER KRISTIN TAR FOR MYE: - Dette fratar dem muligheten til å gjøre en skikkelig jobb, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein Dagbladet.no. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Våre penger

- De siste åren har man tatt ut mer penger fra disse selskapene enn det de liker. Selv om det er våre penger så kan det få negative konsekvenser å gi dem for liten handlefrihet, sier Leirstein.

FOTO: OLE C. H. THOMASSEN
FOTO: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer