- Ren provokasjon fra Arbeiderpartiet

Oslopolitiet mener regjeringen raserer arbeidslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag varslet Politiets Fellesforbund en landsdekkende politisk streik mot Regjeringen torsdag morgen fra klokka 11.00 til 12.30. I dag streiket over 12000 politiansatte landet rundt i halvannen time.

Provoserer veldig
Den kraftige reaksjonen kom som følge av at Regjeringen vil tvinge politiet til å akseptere unntak fra arbeidsmiljølovens vernebestemmelser om hviletid, og frata de tillitsvalgte forhandlingsretten i disse spørsmålene.

- Dette provoserer våre medlemmer veldig. Bestemmelsene regulerer livet til våre medlemmer, sier leder i Oslo politiforening Sigve Bolstad til Dagbladet.no.

- Regjeringen skal ikke få tre en slik forskrift nedover hodene våre. De får ikke diktere livet til de ansatte, sier han videre.

- Vil bli hørt
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen mener politisk streik er et «lovlig virkemiddel», men at «flere grupper i samfunnet med spesielt samfunnsviktige oppgaver som har egne bestemmelser om arbeidstid regulert i forskrift».

Samtidig lover han at politiets krav vil bli hørt i forhandlingene som kommer.

- Det er viktig å sikre at vi har et velfungerende politi- og lensmannsvesen til enhver tid. Partene vil naturligvis bli hørt på vanlig måte, og få anledning til å uttrykke sine meninger og synspunkter, slik at saken blir best mulig belyst, sier arbeids- og inkluderingsministeren i en pressemelding.

- Klinger hult om arbeidere
Bolstad mener regjeringen ikke lever opp til verken farge eller politiske forventninger.

- Dette er jo litt av noen signaler fra den rødgrønne regjeringen, som har partier som skal være forsvarere av forhandlingsinstituttet og et ansvarlig arbeidsliv, sier Bolstad.

Regjeringen, og spesielt Arbeiderpartiet, har vært sterke kritikere av Fremskrittspartiets arbeidslivs-politikk. Bolstad vil ikke sammenlikne partienes politikk, men sier følgende:

- Hør på det ordet. Arbeiderpartiet (Bolstads utheving, red anm.). Når arbeidstidsbestemmelsene skal forhandles i juli, så må vi stille som likeverdige parter. Dette er regjeringen i ferd med å ødelegge for, sier Bolstad.

- Det klinger hult når regjeringen sier de er på arbeidernes side, sier Bolstad.

2500 streiker i Oslo
Han opplyser at streiken vil innbefatte 2483 medlemmer fra politihusene, Politiets sikkerhetstjeneste og Utlendingsenheten i oslopolitiet.

Av disse vil mange dukke opp på et stort fellesmøte i regi av Oslo politiforening på Grønland politihus.

- Vi regner med at et sted mellom 500 og 1000 streikende samles for å markere støtte for saken, sier Bolstad til Dagbladet.no.

Lovlig
Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannesen forsikrer at aksjonen er fullt lovlig. I politidistriktene landet rundt vil bemanningen være på et minimumsnivå i tidsrommet fra 11 til 12.30 torsdag ettermiddag.

- Vi er fly forbannet, og jeg skal love deg at vi har 100 prosent støtte fra politi over hele landet, sier Johannesen til NTB.

SVARER DEG: Leder i Oslo politiforening Sigve Bolstad svarer deg etter dagens politistreik. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SVARER DEG: Leder i Oslo politiforening Sigve Bolstad svarer deg etter dagens politistreik. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer