- Ren provokasjon fra Arbeiderpartiet

Oslopolitiet mener regjeringen raserer arbeidslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdag varslet Politiets Fellesforbund en landsdekkende politisk streik mot Regjeringen torsdag morgen fra klokka 11.00 til 12.30. I dag streiket over 12000 politiansatte landet rundt i halvannen time.

Provoserer veldigDen kraftige reaksjonen kom som følge av at Regjeringen vil tvinge politiet til å akseptere unntak fra arbeidsmiljølovens vernebestemmelser om hviletid, og frata de tillitsvalgte forhandlingsretten i disse spørsmålene.

- Dette provoserer våre medlemmer veldig. Bestemmelsene regulerer livet til våre medlemmer, sier leder i Oslo politiforening Sigve Bolstad til Dagbladet.no.

- Regjeringen skal ikke få tre en slik forskrift nedover hodene våre. De får ikke diktere livet til de ansatte, sier han videre.

- Vil bli hørtArbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen mener politisk streik er et «lovlig virkemiddel», men at «flere grupper i samfunnet med spesielt samfunnsviktige oppgaver som har egne bestemmelser om arbeidstid regulert i forskrift».

Samtidig lover han at politiets krav vil bli hørt i forhandlingene som kommer.- Det er viktig å sikre at vi har et velfungerende politi- og lensmannsvesen til enhver tid. Partene vil naturligvis bli hørt på vanlig måte, og få anledning til å uttrykke sine meninger og synspunkter, slik at saken blir best mulig belyst, sier arbeids- og inkluderingsministeren i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer