- Ren tortur!

Drapssiktede Lars Grønnerød var tydelig opprørt etter å ha forklart seg i dag for Nedre Romerike forhørsrett. - Dette er ren tortur, sa 41-åringen til journalistene som ventet utenfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønner ikke at systemet tillater dette. Å holde noen innesperret på denne måten. Jeg har sittet i snart 100 dager, og nå vil de ha åtte uker til. Det er ren tortur, sa Lars Grønnerød opprørt.

Først på mandag får han vite om han blir fengslet for nye 8 uker.

Med hele pressekorpset i hælene, kom han med sitt syn på politiets arbeid. På direkte spørsmål fra pressen svarte Grønnerød at politiet forsøkte å presse ham til en tilståelse.

- De er helt desperate. De prøver å ødelegge meg, sa Grønnerød.

Ikke nye bevis

Sammen med Per Kristian Orderud ble han i dag fremstilt for Nedre Romerike forhørsrett. De ble begjært varetektsfengslet for åtte nye uker. Politiet sier de har nye bevis som styrker mistanken mot de siktede.

- Vi har ikke blitt forelagt noe nytt, sier advokat Steinar Wiik Sørvik, Grønnerøds forsvarer.

Da rettsmøtet startet, smilte Grønnerød og spøkte med journalistene. Etter å ha forklart seg bak lukkede dører i halvannen time, var humøret et helt annet.

- Han ble veldig engasjert mot slutten, sier Wiik Sørvik.

Forklarte seg

Per Kristian Orderud har ikke forklart seg for politiet siden slutten av juli, men i dag valgte han å forklare seg for forhørsretten.

- Jeg tror det er i min klients interesse å forklare seg. Jeg er sikker på at det ville bli brukt mot ham dersom han ikke hadde forklart seg, sier advokat Cato Schiøtz, Per Kristian Orderuds forsvarer.

Odelsgutten fra Orderud forklarte seg om økonomi, motiv og om sitt forhold til Lars Grønnerød.

Kjennelse i fengslingssaken mot de fire siktede i trippeldrapet er ventet å komme i kveld.

(NTB)