Oslo-skolen

- Ren tortur

Clemens Saers ble utsatt for vold på jobb i Oslo-skolen, men bystyret avviser trolig å gi læreren oppreisning. Saers sier at behandlingen fra Oslos skoleledelse er langt verre enn volden som endret livet hans. - Vi jobber systematisk for å sikre et trygt arbeidsmiljø, svarer byråden.

I KAMP FOR LÆRERE: Clemens Saers sier hans ettermæle er at læreres sikkerhet på jobb er hevet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I KAMP FOR LÆRERE: Clemens Saers sier hans ettermæle er at læreres sikkerhet på jobb er hevet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært ren tortur. Det arbeidsgiveren min har gjort mot meg, er tusen ganger verre enn volden jeg ble utsatt for.

Clemens Saers (70) never dirrer over kjøkkenbordet. De rister ikke av sinne: Dette er bare ett av lytene den tidligere læreren er tvunget til å leve med etter volden.

Saers ble utsatt for vold av en elev ved Oslo Handelsgymnasium i 2014. Den 18 år gamle eleven ble dømt for angrepet året etter, og Saers ble 25 prosent arbeidsinvalid.

Nattesøvn ødelagt

Livet hans ble aldri det samme, og traumene er store. Hendelsene etter volden er det verste, påstår den tidligere læreren.

Saers har i ettertid følt seg tvunget ut av jobben og løyet til av ledere i Oslo-skolen. Han hevder at han ble oppfattet som problemet etter volden, at saken hans var dårlig PR, og at han derfor måtte presses ut.

Utdanningsetaten i Oslo bestrider dette. Etaten ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men viser til byrådens kommentarer nederst i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.