- Ren trakassering av kvinnene

Advokat Anne Kristine Bohinen er oppgitt og vil anmelde dem som har etterforsket hennes klienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| — Dette er ren trakassering av kvinnene. Jeg har aldri tidligere opplevd at en tiltalt i en voldtektssak ved hjelp av forsvarere har gått på fornærmedes arbeidsgiver for å finne noe på vedkommende, sier advokat Bohinen.

Hun har gjort det klart at hun på vegne av sin klient — en av Christer Tromsdals ekskoner — vurderer å anmelde forholdet både til politiet og Advokatforeningens etiske utvalg.

Dagbladet får bekreftet at arbeidsgiveren til en av de fornærmede kvinnene skal ha blitt kontaktet.

— Arbeidsgiveren var ikke klar over at min klient var fornærmet i en voldtektssak. Formålet med pågangen mot arbeidsgiveren i denne saken kan utelukkende være for å skremme fornærmede fra å vitne i saken, sier Bohinen.

Advokat Bohinen er forundret over at private etterforskere blir brukt i en voldtektssak.

— Det er påtalemyndigheten som er satt til å etterforske og ta ut tiltale i straffesaker. Ved å bruke private etterforskere, kan det ikke oppfattes som annet enn en ren trakassering, sier Bohinen.

—Jeg mener det er politiets jobb å etterforske disse sakskompleksene, og avviste å svare på spørsmål, sier personen til Dagbladet.

Advokat Victoria Holmen tar kritikken fra Bohinen med stor ro.

— Når kvinnens påstand er hovedbeviset i en straffesak, ville det være en grov forsømmelse om vi som forsvarere ikke sørget for å belyse troverdigheten til den som framsetter påstandene, sier Holmen.

— Kritikken vitner om manglende forståelse av så vel aktørenes roller som bevisføringsreglene i norsk prosess, sier hun.