Renathe (32) vant over parkeringsselskapet

Renathe Opedal (32) fikk parkeringsbot mens hun sto i kø i ettermiddagsrushet. Nå har Kristiansand tingrett felt en knusende dom over det kommunale parkeringsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Renathe har fått gebyret slettet - og er blitt tilkjent 4000 kroner i saksomkostninger.

-  Det kjennes så deilig å ha slått byråkratene ned i støvlene. Det er kult at nå står de med skjegget i postkassa, utbrøt Renathe da hun i går ettermiddag kom med blomster og klemmer til sin advokat Bård Syrstad.

-  Du vant striden på grunn av din troverdighet, kommenterte Syrstad.

Fullt kaos

Den utrolige historien om Renathes kamp mot det stivbeinte parkeringsselskapet begynte en fredag ettermiddag i slutten av mars. Tobarnsmoren var på vei hjem da hun havnet i busskaos i Kristiansand sentrum.

En ivrig parkeringsvakt (39) misforsto situasjonen og trodde at Renathe hadde parkert ulovlig og at det var denne parkeringen som var skyld i kaoset.

Mens vakta skrev ut gebyr, løsnet køen. Renathe kjørte sporenstreks til kontoret til parkeringsselskapet og fortalte om hva som hadde skjedd.

Ble sinna

Hun trodde saken var ute av verden, men få dager seinere kom gebyret i posten.

Da ble 32-åringen sinna og bestemte seg for å kjøre saken til endes i rettsapparatet.

Overfor den myndige sorenskriver Ivar Oftedahl sto tobarnsmammaen alene og fortalte sin versjon. Under sorenskriverens eksaminasjon fikk parkeringsselskapets representanter trøbbel med å forklare seg.

-  Tok feil

Det endte med at retten ga 32-åringen fullt medhold - og smekk over fingrene til parkeringsselskapet. Det heter i kjennelsen at parkeringsvakta har feilbedømt trafikkbildet.

Retten anbefaler også at trafikkbetjentene tar med seg ut på jobb det kameraet som alle er blitt utstyrt med - og at de benyttes i tilfeller som inneholder vurderingsmomenter.

-  Det har vært en tøff kamp. Jeg er bare ei vanlig jente i gata som har gått i krigen mot det offentlige. Men svært mange har støttet meg og det har hjulpet meg, sier Renathe Opedal.

Daglig leder i parkeringsselskapet, Raymond Solaas, var i går på kurs og ville ikke forstyrres for å gi kommentarer til kjennelsen.

<B>JUBEL: </B>- Det føles så deilig å ha vunnet kampen mot det stivbeinte byråkratiet, sier Renathe Opedal (32).