Rengjør senger med gaffel

Frustrerte smittevernere fortviler i Flekkefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mangel av moderne rengjøringsutstyr og egnede lokaler tar ansatte ved sykehuset i Flekkefjord i bruk gafler og heklenåler for å rengjøre senger, skriver Fædrelandsvennen i dag.


De ansatte melder om kaotiske forhold, der de verken har plass nok til å holde sengene rene, eller egnet utstyr til å nå de vanskelige krokene i sykehusets pasientsenger.

- Om morgenen er det fullstendig kaos her. Da har det gjerne hopet seg opp med ti til 15 skitne senger som midlertidig må plasseres langs hele korridoren. Vi har heller ingen muligheter til å skille rene og skitne senger fra hverandre på en god nok måte, sier renholdsoperatør Ingebjørg Østebø til avisen.

Rengjørerne må ta i bruk gafler og heklenåler for å rengjøre hjul og andre utilgjengelige steder. I et brev til sykehusledelsen skriver smittevernlegen og hygienesykepleieren at forholdene er uakseptable for moderne sykehusdrift.

For å få tilfredsstillende forhold krever de et større rengjøringsrom hvor skitne pasientsenger høytrykkspyles og holdes adskilt fra rengjorte senger.

Sykehusledelsen sier til Fædrelandsvennen at de tar situasjonen på alvor.

- Vi skal ta fatt i dette omgående. Teknisk avdeling og husøkonomavdelingen skal utarbeide planer for hvordan forholdene kan legges til rette for å få en tilfredsstillende hygiene, sier driftsdirektør Per Torgersen ved Sørlandet sykehus.

UEGNET: På sykehuset i Flekkefjord må rengjøringspersonalet ta gafler i bruk for å holde sengene smittefrie.