- Rengjører stjal tog og krasjet i hus

Sporet av og meide inn i et kjøkken utenfor Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Toget som krasjet i et bolighus utenfor Stockholm ved tretida i natt ble stjålet og ført av en kvinnelig rengjører i 20-årene, melder Aftonbladet. Kvinnen ble liggende fastklemt i flere timer etter hendelsen og er ført til Karolinska sjukhuset med alvorlige skader.

Hendelseforløpet, motivet bak tyveriet eller ytterligere opplysninger om kvinnen er ikke kjent. Ingen av de fem personene som befant seg i boligen ble fysisk skadd.

Det passasjerløse toget braste rett gjennom en stoppblokk, før ferden endte i kjøkkenet på bygningen som huser tre familier. På bakgrunn av foreløpige opplysninger er det klart at hastigheten må ha vært svært høy, sier kollektivselskapet Storstockholms lokaltrafik (SL).

- Så det må ha kjørt mye raskere enn det slike tog normalt gjør. Stoppblokkene skal vanligvis greie å fange opp togene, sier presseansvarlig Fredrik Cavalli-Bjørkman til Expressen, og gir utrykk for at det med en gang ble klart at dette ikke var en ordinær togavgang.

- Togene skal ikke være ute og kjøre så sent, forteller han.

Marie Herrey var en av dem som våknet av den voldsomme krasjen.

- Vi våknet av et høyt smell. Dette er fryktelig, sier hun.

KRASJET I HUS: En kvinne i 20-åra stjal og førte toget som sporet av og krasjet i et bolighus utenfor Stockholm. Foto: Christian Örnberg/Expressen
KRASJET I HUS: En kvinne i 20-åra stjal og førte toget som sporet av og krasjet i et bolighus utenfor Stockholm. Foto: Christian Örnberg/Expressen Vis mer