Renholder (45) ved kjendisrestaurant frifunnet for «sovevoldtekt»

Dømt i tingretten, frifunnet av juryen i lagmannsretten.

KLIENTEN FRIFUNNET: Den 45 år gamle mannen ble frifunnet for voldtekt av en 18 år gammel kvinne på en kjendisrestaurant i Oslo i juni i fjor. Mannens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, varsler erstatningssak etter hans klient, som er erklært uskyldig,satt i varetekt siden juni i fjor til april i år. FOTO:  TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Mottatt fra epost: 05.03.2010
KLIENTEN FRIFUNNET: Den 45 år gamle mannen ble frifunnet for voldtekt av en 18 år gammel kvinne på en kjendisrestaurant i Oslo i juni i fjor. Mannens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, varsler erstatningssak etter hans klient, som er erklært uskyldig,satt i varetekt siden juni i fjor til april i år. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Mottatt fra epost: 05.03.2010 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 45 år gammel renholder er i Borgarting lagmannsrett frifunnet for voldtekt av en 18 år gammel kvinne.

9. desember i fjor dømte Oslo tingrett han til tre års fengsel for «sovevoldtekt» på en kjendisrestaurant i Oslo i juni. 45-åringen jobbet som renholder på stedet og inviterte tre jenter inn til restauranten etter stengetid.

Det ble servert alkohol og på et tidspunkt skal en av jentene lagt seg på et rom for å hvile. 45-åringen mener den påfølgende seksuelle kontakten var frivillig, mens 18-åringen mener det skjedde en voldtekt.

Nei Juryen i lagmannsretten svarte nei på spørsmålet om mannen var skyldig i å ha hatt seksuell omgang med en person som var bevisstløs eller som av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Juryen svarte også nei på spørsmålet om 45-åringen var skyldig i grov uaktsomhet. Dermed ble mannen erklært uskyldig og fikk en frifinnelsesdom.

Mannen ble ikke idømt oppreisning overfor den fornærmede kvinnen. Retten vurderer det slik at det ikke foreligger klar sannsynlighetsovervekt for at kvinnen var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg den seksuelle handlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer