Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rennemo innstilt som styreleder etter Reiten

Svein Rennemo er innstilt av valgkomiteen som ny styreleder i StatoilHydro. Marit Arnstad fortsetter som styrets nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Helle Høiness): Svein Rennemo er innstilt av valgkomiteen som ny styreleder i StatoilHydro. Marit Arnstad fortsetter som styrets nestleder.

- Jeg setter stor pris på, og er glad for, å bli førespurt. Før jeg sier særlig mer, må bedriftsforsamlingen ta avgjørelsen, sier Svein Rennemo til NTB.

Rennemo er i konsernsjef i Petroleum Geo-Services ASA (PGS) som leverer tjenester innen geofysikk til oljeindustrien. 60-åringen annonserte allerede i fjor høst planen om å pensjonere seg i løpet av våren. I dag er han styreleder i Statnett og vanlig styremedlem i Hydro. Til 2010

De ansatte i StatoilHydro er fornøyd med at Rennemo innstilles.

- Vi synes det er et bra forslag. Vi har vært opptatt av at den personen som velges skal ha industrikompetanse, sier Lill-Heidi Bakkerud, som er ansatterepresentant i styret.

Nestleder og fungerende styreleder Marit Arnstad har vært favoritt blant de ansatte til styrelederjobben. Bakkerud tror likevel at valget av Rennemo blir en god løsning.

- De vil utgjøre et bra team, sier hun.

Rennemo skal etter planen tiltre hos StatoilHydro 1. april og sitte fram til 2010. Valget vil skje i ekstraordinært møte i Statoils bedriftsforsamling 30. januar.

Valgkomiteens leder, Olaug Svarva, vil ikke si om det har vært vanskelig å finne ny leder til selskapets styre.

- Det har vært en grundig prosess, og det har vært viktig å bruke nødvendig tid. Rennemo har lang erfaring fra næringslivet, og han har en forretningsmessig bakgrunn som er viktig for StatoilHydro. Det har vært viktig for valgkomiteen å finne en kandidat som nyter bred tillit, sier Svarva.

Hun vil overhodet ikke gå med på at det er en problem å velge en pensjonist.

- Det vil bety at han har tid tilgjengelig å ivareta jobben som leder, sier Svarva. Arnstad

StatoilHydros tidligere styreleder Eivind Reiten trakk seg i oktober i fjor. Dette skjedde etter at det ble kjent at Hydro hadde en mulig korrupsjonssak i Libya hengende over seg. I kjølvannet av overtakelsen av Saga Petroleum i 1999 ble det betalt rundt 60 millioner kroner etter datidens kurs i forbindelse med en tvilsom konsulentavtale.

Nestleder Marit Arnstad som har fungert i jobben etter at Reiten trakk seg, avviser at hun skal være skuffet over å ikke bli innstilt som leder.

- Jeg tror dette kan være en god løsning. Selv fortsetter jeg som nestleder, sier hun. (©NTB) Svein Rennemo er innstilt som ny styreleder i StatoilHydro av valgkomiteen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media