Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rennie (20) risikerer livs-tidsdom etter spontanabort

Nå er hun siktet og venter på dommen.

FENGSEL: Mødre i USA som spontanaborterer risikerer nå livstidsdom. Foto: Colourbox.com
FENGSEL: Mødre i USA som spontanaborterer risikerer nå livstidsdom. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet): Rennie Gibbs er anklaget for drap, men forbrytelsen hun er anklaget for, skiller seg sterkt ut fra det de fleste mordere blir anklaget for.

Hun risikerer nå å sone mange år i fengsel i Mississippi fordi hennes ufødte barn døde i hennes mage.

Avhengig av kokain Gibbs ble gravid da hun var 15, og bar frem et dødfødt barn i desember 2006 da hun var gravid i 36. uke.

Påtalemyndighetene i delstaten anklager henne nå for å ha drept sitt ufødte barn, da de oppdaget at hun har vært avhengig av kokain mens hun var gravid.

Det finnes ingen bevis for at kokainmisbruket førte til dødsfallet, men kvinnen risikerer livsvarig fengsel, skriver Guardian.co.uk.

Rennie Gibbs er den første kvinnen i Mississippi som tiltales for denne forbrytelsen, men hennes tilfelle er ikke unikt. I Alabama har det vært minst 40 tilfeller der kvinner har blitt beskyldt for å ha drept sine ufødte barn siden loven ble innført i 2006.

Selvmordsforsøk endte med drapsiktelse Bei Bei Shuai (34) har de tre siste månedene sonet i et fengsel i Indianapolis. Hun er, som Rennie Gibb, beskyldt for å ha drept sitt barn mens hun var gravid, skriver Guardian.co.uk. Hun forsøkte å ta selvmord ved å ta rottegift etter å ha blitt forlatt av kjæresten. Da var hun gravid i 33 uke. Hun overlevde, men det gjorde ikke fosteret. I mars i år ble hun tiltalt for å ha drept sin egen baby.

 Forkjemperen for kvinners rettigheter i USA ser tiltalen mot kvinnene som en del av kampen mot abort. I Rennie Gibbs tilfelle, hevdet forsvarsadvokater at siktelsen var uriktig.

Ekstremt - Dersom det ikke er en forbrytelse for en mor å avslutte sin graviditet med overlegg, hvordan kan det da være en forbrytelse for henne å gjøre det utilsiktet, sa advokat Robert McDuff, ifølge Guardian.co.uk.

Han mener det er veldig ekstremt å sikte en kvinne for drap på grunn av noe hun har gjort i løpet av svangerskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media