Renseanlegg i Trondheim evakuert etter gasslekkasje

Metanlekkasje i renseanlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere bygninger er evakuert på grunn av en metanlekkasje ved Høvringen renseanlegg i Trondheim.

Brannvesenter har nå stengt ventilen og avventer for å se om dette har stanset lekkasjen.

Anlegget ligger ved Trolla, nordvest for sentrum, og 62 000 liter med metangass har lekket ut. Det er eksplosjonsfare og bygninger rundt anlegget er evakuert. Politiet har opprettet en sikkerhetssone på 150 meter.

Renseanlegget behandler avløpsvannet fra nesten hele Trondheim. I alt elleve ansatte ved renseanlegget er evakuert, samt personer i andre bygninger i nærheten, forteller politiet i Sør-Trøndelag til Dagbladet.

- Brannvesenet jobber fremdeles med å finne lekkasjen. Vi avventer spent på hva de finner, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet like før 13.00.

Politiet fikk melding om gasslekkasjen klokka 10.58. De ble varslet av brannvesenet. Operasjonsleder Øie kan ikke anslå overfor Dagbladet hvor mange personer som er evakuert.

En ansatt på stedet bistår brannvesenet med å finne ut om det er strøm på tanken, og om ventilene kan skrus igjen, ifølge Adresseavisen.

På spørsmål om det fremdeles er eksplosjonsfare i området, svarer Øie at de forholder seg til hva brannvesenet melder.

- Vi har fått beskjed om at det er eksplosivt, sier Øie.

En av nabobygningene som er evakuert, er Tyrili behandlingssenter. Senteret arbeider med rusavvenning, og både beboere og ansatte ble evakuert fra bygningen. Hvor mange som var i bygget da brannvesenet og politiet beordret en evakuering, er uvisst.

- De evakuerte er samlet og får informasjon fortløpende, så langt det lar seg gjøre, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Metan er en fargeløs, brennbar gass, og i blanding med luft kan den være eksplosiv, ifølge Store Norske Leksikon. I naturen dannes gassen når organisk materiale råtner.

Metangassen dannes på anlegget når den renser avløpsvannet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram