Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rent flertall for Ap og SV

Ap og SV har ifølge en ny meningsmåling rent flertall. På målingen får Ap større oppslutning enn de tre regjeringspartiene til sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap får en oppslutning på 25,3 prosent, en framgang på 0,6 prosentpoeng, ifølge målingen som Research International har gjort for TV 2 Nettavisen i mai. SV får 18,9 prosent på målingen - en tilbakegang på 3,4 prosentpoeng. Ap og SV ville ha fått til sammen 83 mandater på Stortinget dersom det hadde vært valg, og det betyr rent flertall.

KrF og Frp kryper oppover på målingene etter landsmøtene med 1,6 prosentpoeng for begge partiene. KrF har en oppslutning på 7 prosent mens Frp ligger på 22,9 prosent.

Høyre er nede i 15,6 prosent etter en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng, Venstre går tilbake 0,1 prosentpoeng til 2,5 prosent og Senterpartiet har 4,4 prosents oppslutning etter å ha gått tilbake 1,1 prosentpoeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media