Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rent flertall til Ap og SV

Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville det blitt regjeringsskifte. Ap og SV får til sammen 44,9 prosent på en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går fram med 2 prosentpoeng og er landets største parti med en oppslutning på 23,4 prosent. SV går 0,3 prosentpoeng tilbake og har nå støtte fra 21,5 prosent av velgerne. Mandatberegningen viser at de to partiene ville fått 85 av 165 plasser på Stortinget, ifølge meningsmålingen AC Nielsen har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå, ANB.

Fremskrittspartiet går tilbake 2 prosentpoeng, men er fremdeles landets nest største parti med en oppslutning på 22,1 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,5 prosentpoeng til 5 prosent.

Kristelig Folkeparti går tilbake 0,4 prosentpoeng til 6,9 prosent. Høyre får 14,8 prosent på målingen, tilbake 0,3, mens Venstre er langt under sperregrensen med en oppslutning på 2,1 prosent, en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng.

Regjeringskameratene i Høyre og Kristelig Folkeparti får bare får 33 plasser på Stortinget i denne målingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media