Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rent fysisk er mannen i god form. Han har bare en skramme på det ene kinnet

Ukrainas utenriksminister tror ikke på aktivisten som hevder å ha blitt bortført, torturert og korsfestet i Kiev.

Ukrainas utenriksminister reiser tvil om historien til aktivisten Dmytro Bulatov (bildet), som hevder å ha blitt bortført, torturert og korsfestet i Kiev. Foto: Reuters / NTB scanpix
Ukrainas utenriksminister reiser tvil om historien til aktivisten Dmytro Bulatov (bildet), som hevder å ha blitt bortført, torturert og korsfestet i Kiev. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dmytro Bulatov har vært med på å organisere demonstrasjonene mot Ukrainas president Viktor Janukovitsj de siste ukene.

22. januar forsvant han, for å dukke opp igjen blodig og tilsynelatende forslått åtte dager senere. Selv hevdet han å ha blitt bortført av menn med russisk aksent, som skal ha torturert og korsfestet ham.

Det er fortsatt uklart hvem som skal ha stått bak den angivelige mishandlingen av Bulatov, og Ukrainas utenriksminister stiller seg tvilende til hele historien.

- Rent fysisk er mannen i god form. Han har bare en skramme på det ene kinnet, sa Leonid Kozjara til Al Jazeera lørdag.

- Det virker som om den påståtte historien om at han ble bortført og torturert, ikke er helt sann. Dette er fortsatt under etterforskning, sa Kozjara.

Beklaget Det ukrainske utenriksministeriet sendte kort tid etter intervjuet ut en kunngjøring der det het at Kozjara mente noe annet enn det han sa.

- Uttalelsen gir ikke et riktig bilde av hva Kozjara mener om denne tragiske hendelsen, heter det i kunngjøringen.

- Ministeren er svært lei seg for det som hendte med Dmytro Bulatov og ønsker ham god og rask bedring, heter det videre.

Bulatov ble innlagt på sykehus i Kiev fredag, og få timer senere troppet politi og påtalemyndighet opp og gjorde det klart at han var etterlyst for å ha organisert opptøyer og ville bli satt i husarrest straks han blir utskrevet.

Internasjonal fordømmelse Bulatov-saken har skapt internasjonal fordømmelse og EUs utenrikssjef Catherine Ashton har bedt myndighetene i Ukraina om straks å stanse angrep rettet mot aktivister.

- Jeg er rystet over de åpenbare tegnene på tortur og den ondskapsfulle behandlingen som Bulatov har vært utsatt for, sa Ashton.

Amnesty International kaller mishandlingen av Bulatov en barbarisk handling og krever at den må etterforskes.

FNs menneskerettighetssjef Navi Pillay sier organisasjonen nå ber om en etterforskning av kidnappinger og tortur i Ukraina.

Mishandlet politimann Lørdag ble opposisjonelle demonstranter anklaget for å ha bortført og mishandlet en sivilkledd politimann i Kiev.

Ifølge innenriksdepartementet i landet ble politimannen tatt til fange fredag kveld. Deretter skal han ha blitt holdt fanget og mishandlet i kjelleren i et av de offentlige byggene som nå er okkupert av opposisjonen.

Et av medlemmene i nasjonalistpartiet Svoboda, Jurij Levtsjenko, anklages for å ha vært til stede under mishandlingen.

Svoboda avviser anklagene som propaganda. (©NTB)


   

Hele Norges coronakart