Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rent rødt flertall i ny meningsmåling

Dersom det hadde vært valg i dag ville Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti (SV) til sammen fått 90 mandater og rent flertall på Stortinget, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går fram 4 prosentpoeng til 25,2 prosent, mens SV går fram 0,9 prosentpoeng til 21,7 prosent i meningsmålingen som er utført av Sentio-Norsk Statistikk for avisene Nationen, Klassekampen og Dagen.

- Jeg tar alle målinger med en kilo salt og er mest opptatt av at det er lenge til 2005, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Nationen.

Sterkest tilbakegang i målingen har Fremskrittspartiet. Partiet går tilbake 5,3 prosentpoeng til en oppslutning på 19,8 prosent. Av regjeringspartiene går Høyre og Venstre noe tilbake, mens Kristelig Folkeparti øker sin oppslutning med 0,3 prosentpoeng.

Mandatberegningen viser at Ap og SV til sammen ville fått 90 stortingsrepresentanter dersom resultatet i målingen hadde vært utfallet av et stortingsvalg. Høyre, KrF og Fremskrittspartiet ville fått 68 mandater til sammen, mens Venstre hadde falt ut av Stortinget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media