Renta ned 0,5 prosent i USA

Sentralbanksjef Alan Greenspan satte i kveld renta i USA ned med 0,5 prosentpoeng. Rentenedsettingen vil ikke ha noen umiddelbar effekt for deg og meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske økonomien har i flere år seilt i en enorm medvind. Nå kan det virke som om ting er i ferd med å forandre seg. I går kom meldingen om en økning på bare 1,4 prosent på brutto nasjonalprodukt. Det er den laveste økningen i løpet av de fem siste årene. Som en følge av dette har altså sentralbanksjefen, Alan Greenspan, satt renta ned med 0,5 prosent. Dette blir gjort i et håp om at nedsettelsen vil føre til ny tro på den økonomiske situasjonen, og at man dermed vil unngå en ytterligere nedgang i den amerikanske økonomien.

Jon Mjølhus i Finanskanalen.no regner med at rentenedsettelsen ikke vil få store konsekvenser for børsutviklingen i morgen.

- Hadde renten blitt satt ned ytterligere, med 0,75 prosentpoeng ville man kanskje fått en reaksjon, men når renten blir satt ned med bare 0,5 prosentpoeng så tror jeg konsumentene og markedet vil reagere positivt på dette, sier Mjølhus.