Renta ned 0,5 prosentpoeng

Kuttes til 1,5 prosent.

KUTTER MER: Direktør i Norges Bank, Svein Gjedrem har foretatt nok et rentekutt og styringsrenta er nå nede i 1,5 prosent. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
KUTTER MER: Direktør i Norges Bank, Svein Gjedrem har foretatt nok et rentekutt og styringsrenta er nå nede i 1,5 prosent. Foto: Cornelius Poppe/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å sette ned styringsrenten med 0,50 prosentenheter til 1,50 prosent med virkning fra 7. mai 2009.

- Ny informasjon bekrefter at verdensøkonomien er inne i den dypeste lavkonjunkturen i etterkrigstiden. Om noe har utviklingen vært svakere enn ventet, men det er også enkelte tegn til lysning. For å dempe utslagene i norsk økonomi er det riktig å sette styringsrenten videre ned, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem i en pressemelding.

Den dype lavkonjunkturen ute rammer norsk økonomi. Siden forrige rentemøte i mars har utviklingen vært om lag som ventet. Nedgangen i produksjonen fortsetter, og arbeidsledigheten stiger. Prisveksten avtar. Lavere prisstigning ute og lavere kapasitetsutnytting i norsk økonomi vil bidra til å dempe prisveksten ytterligere fremover.

- Vi setter renten lavt for å dempe nedgangen i aktiviteten og motvirke at inflasjonen kommer for langt ned, sier Gjedrem.