SETTER NED RENTA: Det er en bred enighet blant økonomer og analytikere at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil presentere nok en reduksjon i styringsrenta under dagens pressekonferanse i Norges Bank.
Arkivfoto: SCANPIX
SETTER NED RENTA: Det er en bred enighet blant økonomer og analytikere at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil presentere nok en reduksjon i styringsrenta under dagens pressekonferanse i Norges Bank. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

Renta ned på 2,5 prosent i mai

Spår Nordea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye beregninger fra Nordea viser at styringsrenten kan falle til 1,25 prosent i mai.

Det vil i så fall bety en utlånsrente til kundene på 2,5 prosent, melder NRK.

Spare, framfor å shoppe

De fleste ekspertene tror Norges Bank på sitt rentemøte i dag vil kutte styringsrenten med minst et halvt prosentpoeng, til 2,5 prosent.

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 viser til at rentekuttene vil gi folk opptil flere tusenlapper ekstra å bruke i måneden.

Han råder folk til å spare pengene og ikke svi dem av i butikkene. 

Lav rente ut året

Ni av ti norske bedriftsledere tror rentene fortsetter nedover i 2009, viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for DnB NOR i forkant av dagens rentemøte.

 - Dette stemmer godt med våre prognoser. Vi venter at renten vil bli satt ned med 50 basispunkter både nå og på de to påfølgende rentemøtene, sier sjeføkonom i DnB NOR Markets, Øystein Dørum.

- Vi tror også at renten vil bli liggende på dette lave nivået ut året og venter at pengemarkedsrenten vil falle mer enn styringsrenten i samme periode, sier Dørum.

Det er vanligvis nær sammenheng mellom pengemarkedsrenten og de lange rentene.

Mye tyder derfor på at også de lange rentene vil gå ytterligere noe ned de neste månedene.

Denne oppfatningen støttes også av forventningen om fallende amerikanske lange renter, som tradisjonelt er en viktig påvirkning for norske renter.

(NTB)