Renta opp 0,50 prosentpoeng

Norges Bank har talt: Sentralbanken setter opp rentesatsene overfor bankene med 0,50 prosentpoeng. Likevel er det ikke sikkert du bør binde renta di.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter forrige rentemøte i Norges Bank sa visesentralbanksjef Jarle Bergo at tendensen i den økonomiske utviklingen gjorde det sannsynlig at neste endring i renta vil være en økning.

I dag gjorde Norges Bank ord til handling og satte opp foliorenta og dagslånsrenta med 0,5 prosentpoeng med virkning fra torsdag 15. juni.

Dagslånsrenta ligger nå på 8,25 prosent, og for de som sitter med høye renter og boligpriser kan dette komme til å merkes på lommeboka.

- Ikke bind renta!

Dine Penger-redaktør Christian Vennerød advarer i ettermiddag mot å løpe til banken for å binde renta. Han tror ikke renta vil stige så mye at det lønner seg å binde den nå.

- For de aller fleste husholdninger vil det ikke lønne seg å binde renta, sier Vennerød til NTB. - Det er bare familier som har en så presset økonomi at de ikke vil tåle en marginal renteendring som bør binde renta nå.

Varsler ytterligere økning

Sentralbanksjef Svein Gjedrem sier fortsatt at tendensen i den økonomiske utviklingen og risikobildet slik vi nå ser det, gjør det mer sannsynlig at også neste endring i renten vil være en økning enn at det blir en reduksjon.

Neste rentemøte er 9. august.

<B>ØKNING: </B>Sentralbanksjefen setter opp renta med 0,5 prosentpoeng, og varsler samtidig ytterligere økninger.