Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Renta på boliglån fortsetter å øke

Utlånsrenta på nye boliglån økte med 0,05 prosentpoeng til 2,44 prosent i november, ifølge tall fra SSB.

ØKER: Utlånsrenta på nye boliglån økte i november.
ØKER: Utlånsrenta på nye boliglån økte i november. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renta på nye boliglån økte for tredje måned på rad, etter at den stort sett falt i alle foregående måneder siden statistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) startet i desember 2013.

Renta på utestående boliglån seg omtrent uendret i november og lå på 2,50 prosent. Renta på andre nedbetalingslån til ikke-finansielle foretak falt med 0,14 prosentpoeng for nye lån og 0,04 prosentpoeng på utestående lån.

Bankenes utlånsmargin på nye boliglån til husholdningene var tilnærmet uendret på 1,28 prosent i november, mens den sank med 0,03 prosentpoeng til 1,34 prosent på utestående boliglån. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling