Renta uendret på 1,25

Men Norges Bank vurderte å heve renta.

RØPER RENTA: Sentralbanksjef Svein Gjedrem.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RØPER RENTA: Sentralbanksjef Svein Gjedrem. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ( Dagbladet.no:) Tross mange spekulasjoner på om renta i dag ville gå opp valgte sentralbanksjefen å holde styringsrenta uendret på 1,25 prosent.Men Norges Bank var på nippet til å øke den.

—Vi har som et alternativ vurdert å øke renten ved dette møtet, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad. 

Dette er det klareste signalet en sentralbanksjef kan gi om at det trolig kommer en renteøkning på det neste rentemøtet som er 28. oktober. - Sentralbanken fremhever at veksten i norsk økonomi nå tar seg opp raskere enn ventet for noen måneder siden. Denne gangen har de også vurdert å sette opp renten. Dette er et klart signal om at de kan komme til å sette renten opp på neste møte, 28. oktober, med mindre det kommer store negative overraskelser som det er vanskelig å ta høyde for, skriver analytiker Camilla Viland i DnB NOR .

- Prisveksten er nå i underkant av målet på 2,5 prosent. Kronen har styrket seg. Sammen med fortsatt lave importpriser vil det bidra til å holde prisveksten under målet det nærmeste året. Det er fortsatt en risiko for at veksten i verdensøkonomien kan forbli lav i en lengre periode. Styringsrenten i mange land er nær null, og markedsrentene ute har falt. Derfor er det nå riktig å holde styringsrenten uendret, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer