Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Renta uendret

Sentralbanksjef Svein Gjedrem holder renta uendret. Dette er godt nytt for LO-leder Yngve Hågensen og hans medlemmer, som nettopp har avsluttet tidenes streik i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket ble gjort i Norges Banks hovedstyremøte i dag.

LO-leder Yngve Hågensen har tidligere uttalt seg i svært kritiske ordelag om muligheten for en rentøkning.

- Ikke prøv deg, Gjedrem, sa han til Dagbladet i dag, foran møtet i Norges Bank.

Kritikk forrige gang

Siste gang Norges Bank økte renta - den 12. april - ble dette sterkt kritisert fordi det ville ha direkte påvirkning på lønnsoppgjøret i privat sektor. Renteøkningen i april økte utvilsomt streikeviljen blant LO-medlemmene. Etter at oppgjøret var brakt i havn natt til i går, fryktet LO-medlemmene at resultatet de oppnådde ville bli spist opp av høyere rente.

Øker i juni?

Både forskningssjef Ådne Cappelen i Statistisk Sentralbyrå og adm. dir Terje Vareberg i Sparebank1 SR-bank sier i Dagbladet i dag at de mener lønnsoppgjøret i privat sektor ikke ga grunnlag for noen renteoppgang. Derimot har flere av landets renteprofeter den siste tida ventet høyere rente.

Når sentralbanken i dag valgte å holde renta uendret, er neste anledning på hovedstyremøtet 14. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling