Rentebunnen er nådd: Nå øker DNB boliglånsrenten

Men det blir neppe noen brå oppgang.

OPPGANG: Det blir dyrere å ha boliglån hos DNB i tiden som kommer. Men oppgangen blir neppe brå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGANG: Det blir dyrere å ha boliglån hos DNB i tiden som kommer. Men oppgangen blir neppe brå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag ble boliglånskundene i DNB møtt med en nyhet de trolig ikke satte pris på. DNB setter nemlig opp boliglånsrenta med inntil 0,2 prosentpoeng.

- Etter en periode med historisk lave boliglånsrenter er det mye som tyder på at bunnen er nådd, sier DNBs konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen.

Oppgangen ble annonsert bare noen timer etter at det ble avgjort at Donald Trump blir USAs neste president, noe som også førte til at Oslo Børs stupte da den åpnet, før den gikk opp igjen og endte dagen med en oppgang på 0,38 prosent.

Ventet på valget

Senior porteføljeforvalter i Storebrand, Olav Chen, sier han ikke vil spekulere i timingen for DNBs renteoppgang, men at det kan være forhold som gjør at man ville se an reaksjonen i markedene ved en Trump-seier.

- Det er noen som spekulerte i at hvis Trump kom til makten så ville knerefleksreaksjonen være at rentene ville falle på grunn av forventninger om lavere vekst. Men det vi har sett er at uroen var superkortvarig, det jeg kaller en døgnflueeffekt, sier Chen.

Renteendringen vil tre i kraft 9.januar 2017 for eksisterende kunder. Alle kunder som får renteendring vil innen utgangen av neste uke få brev i posten eller i nettbanken om hvordan renteendringen vil påvirke akkurat deres lån.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer