Rentekutt over hele linja

Sparebanker og forretningsbanker sto i dag i kø for å varsle kundene om rentenedgang på boliglån. Det er ventet at rentereduksjonen fra Norges Bank vil føre til en skjerpet konkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbankene DnB, Kredittkassen og Sparebanken NOR var sammen med små sparebanker i distrikts-Norge raskt ute med sine reduksjoner etter at Norges Bank dagen før senket signalrentene med 0,5 prosentpoeng.

0,5-0,75 prosent

Bø Sparebank har vedtatt å sette ned renta både på innskudd og utlån med 0,5-0,75 prosentpoeng fra 20. februar. Laveste nominelle rente for førsteprioritets boliglån blir etter rentereduksjonen på 7,95 prosent.

RørosBanken setter renta ned med 0,5 prosentpoeng. Endringen gjelder alle typer utlån og kreditter samt de fleste innskuddsformer. Endringen vil gjelde fra 22. februar for eksisterende lån/innskudd og fra 1. februar for nye lån.

Beste effektive boliglånsrente i RørosBanken vil etter dette bli 8,75 prosent.

Avventer

DnB, Kreditkassen, SpareBank 1 Nord-Norge, Sparebanken NOR og Nordlandsbanken slår følge. Alle setter ned boliglånsrenta med 0,5 prosentpoeng. DnB og Sparebanken NOR setter ned innskuddsrenta samtidig, mens de to nordnorske bankene avventer dette litt. SpareBank 1 Midt-Norge setter ned renta med inntil 0,75 prosent.

Det er ventet at rentereduksjonen fra Norges Bank vil føre til en skjerpet konkurranse. Selv om alle banker nå vil gjennomføre en reduksjon i rentenivået på minst 0,5 prosent, er forskjellen i rentenivået fortsatt på et helt prosentpoeng mellom de dyreste og de billigste bankene.

(NTB)