Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Renten uendret i USA

Avventer børs-utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sentralbanken i USA holder renten på to prosent, melder AP.

I en uttalelse anerkjenner den amerikanske sentralbanken at belastningen i finansmarkedet øker, og at mulighetene i arbeidsmarkedet er svekket ytterligere.

Selv om mange forventet at amerikanernes styringsrente vil kuttes ned, for å minske presset på den amerikanske økonomien, avventer sentralbanken børsutviklingen. 


AIG i fare

Børsen skjelver fortsatt etter at etter investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs mandag.

AIG, annen gigant, kan stå for tur. AIG er et av verdens største forsikringsselskap, og en eventuell konkurs kan sende nye sjokkbølger og kursnedganger i børser verden over.

På New York-børsen raste verdien på aksjer i American International Group ned 48,1 prosent, ned til 4,73 til 2,47 Dollar, melder Reuters.

Etter at CNBC meldte om at den amerikanske regjerningen var villige til å putte inn midler i det kriserammede selskapet, steg aksjeverdien igjen.

AVVENTER BØRSEN:
Sentralbanken i USA vil ikke endre rente, men fastholder den på to prosent. FOTO: MARY ALTAFFER/ AP
AVVENTER BØRSEN: Sentralbanken i USA vil ikke endre rente, men fastholder den på to prosent. FOTO: MARY ALTAFFER/ AP Vis mer

Men etter at finansminister Henry Paulson benektet at regjeringspenger ville bli puttet inn i selskaper i den private sektoren, falt kursen igjen.

image: Renten uendret i USA

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!