Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Renteøkning skremmer ikke

Vi er kresne, og tenker mer på hvordan leiligheten skal være enn at renta kan stige, sier Harald Skorpen (27) som er på boligjakt på Oslos østkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av den første halvtimen har nærmere femti mennesker vært på visning i den fem-roms lyse loftsleiligheten på Grünerløkka. Harald liker det han ser med varmekabler, fliser og takterrasse, men kommer ikke til å legge inn bud.

Leiligheten er flott, men vil nok gå langt over takst. Det har vi ikke råd til, sier han.

For det er ikke den varslede renteoppgangen som i første omgang stopper Harald og kona Oddrun. Det er prisantydningen og et løpskt marked. For selv om den 116 kvadratmeter store leiligheten har en verditakst på 950000 kroner, er prisantydningen på minimum 1,2 millioner. Det regner selger Dorte Wulff hun vil få uten problemer, og tror heller ikke en renteoppgang vil skremme interesserte kjøpere unna. Det tror heller ikke eiendomsmeklere.

Det er ingen ting i markedet som tilsier at kjøpere begynner å bekymre seg over renta, sier Harald Schaanning fra Aksept eiendomsmegling.