Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rentesmell for Lillestrøm

Salg av eiendom skal være Lillestrøms redningsbøye for å overleve økonomisk. Men overkurs på 55 millioner på fastrentelån sender hele balansen i dundrende minus.

 Tunge tider:  LSK fikk en god sesong i tippeligaen i 2014. Finansielt står det vesentlig dårligere til.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Tunge tider: LSK fikk en god sesong i tippeligaen i 2014. Finansielt står det vesentlig dårligere til. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Forrige helg avsluttet Lillestrøm Sportsklubb serien med en finfin femteplass - det beste resultatet i serien på syv år. I kulissene er det betydelig verre, skriver Finansavisen.

For to uker siden kunngjorde Norges Forballforbund at klubben fortsatt er i rød sone og må følge deres finansielle oppfølgingsplan for ikke å få sanksjoner i form av poengtrekk eller i verste fall degradering til andredivisjon.

Forrige uke uttalte styreleder Heidi Scheie i lokalpressen og bekreftet at klubben mangler minst 45 millioner kroner. Klubben har i hele år slitt med å betale regningene, og var på nippet til å få strømmen kuttet av Hafslund grunnet manglende betaling, skriver Finansavisen.

Gjeld på 300 mill. Ett av styrets tiltak for å få klubben på økonomisk fote, er å selge unna eiendom i klubbens heleide datterselskap Åråsen Eiendom, og Skedsmo kommune er blitt tilbudt LSK-Hallen for 65 millioner kroner, godt under taksten på 80 millioner. Et slikt salg opplyses å kunne forbedre likviditetssituasjonen vesentlig på kort sikt.

Åråsen Eiendom sto ifølge Finansavisen ved utgangen av fjoråret bokført med tomter og eiendom verdt 263 millioner, og gjeld på 251 millioner kroner, men i et prospekt fra september i år er gjelden oppgitt til 256 millioner kroner, hvorav 248 er til Nordea.

«Betjening av lånene vil ikke kunne ivaretas fremover. Det er ikke mulig å foreta utbytte, overføringer eller selge eiendeler uten aksept fra Nordea,» heter det i prospektet.

I det samme dokumentet er lånetakst på eiendommene opplyst å være 305 millioner kroner, som dermed skulle bety 49 millioner sårt tiltrengte kroner i pluss. Så enkelt er det imidlertid ikke.

Da LSK-Hallen ble bygget og finansiert via Nordea, ble dette gjort med fastrentelån. Med lav rente de siste årene, har disse lånene en overkurs på 55 millioner kroner.

Finansavisen kjenner ikke til hvorvidt overkursen er på ett eller flere lån, men et salg av hallen vil kunne aktivere hele eller deler av overkursen.

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier styreleder Heidi M. Scheie til avisen.

Til tross for gjentatte forespørsler har Finansavisen ikke lyktes med å få en kommentar fra daglig leder Anita Westby Bjerke i Lillestrøm.

Flere nyheter Lillestrøm har fått ny hovedtrener Kanarifugler i likviditetsskvis
Frykter spillerflukt på Åråsen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media