Renvasket tyven

Tyven ble tatt på fersken. Da startet marerittet - som endte med at han ble kledd naken og spylt med iskaldt vann fra en brannslange i to minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterpå tok han seg ut i en av Oslos mest trafikkerte sentrumsgater på lørdagskvelden i oktober - bare iført en sokk. Etter å ha vakt betydelig oppsikt blant folk, ble mannen plukket opp av en politipatrulje.

I byretten er en 29 år gammel mann dømt til 120 dagers fengsel for å ha mishandlet tyven i bakgården til restauranten «Tors Hammer» i Rosenkrantz' gate. 75 dager er gjort betinget.

En enstemming rett har lagt vekt på den fysiske påkjenningen offeret ble utsatt for.

Landskamp

Offeret hadde sammen med en kamerat sett landskamp på storskjerm på en pub. Etter at kampen var slutt, gikk de ut i sentrumsgatene.

- Jeg måtte slå lens, og derfor gikk jeg inn i bakgården, sier offeret. Han ble oppdaget tilfeldig ved tiltaltes bil. Mistanke om tyveri ble vakt, og tiltalte fant etter hvert sin egen mobiltelefon, som hadde ligget i bilen, i lomma til offeret. Da startet den omtalte mishandlingen.

Sykmeldt

- Det var tre som mishandlet meg. Jeg ble slått og sparket anslagsvis 15- 20 ganger, mens jeg lå halvt bevisstløs på bakken. Etter mishandlingen var jeg sykmeldt ei uke, sier han.

Tiltalte erkjenner å ha slått én gang, før han ba mannen kle av seg og tok brannslangen i bruk.

SETT PÅ NAKEN: Tyven fikk knallhard medfart da han ble oppdaget. Han ble gitt full overhaling. Etterpå ble det oppvask - også i retten...