Reparerte Mitsubishier tok fyr

Etter å ha skjult feil i tiår innrømmet de 47 produksjonsfeil i bilene. Men nå har 30 biler tatt fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

 • Drapet som ryster Mitsubishi

  Flere av Mitsubishi Fusos sjefer er nå arrestert og siktet for å ha skjult produksjonsfeil i produksjonen av lastebilene. Feilene i hjulopphenget førte til at hjulene falt av lastebilene og at de kunne ta fyr.

  Men så ble 29 år gamle Shiho Okamoto knust av et løpsk lastebilhjul. Hennes to små sønner ble også skadd den 10. januar 2002.

  Ytterligere en lastebilsjåfør mistet livet i oktober samme år.

  Etter dødsfallet ble det rapportert om en rekke tilfeller hvor hjulene hadde falt av lastebilene, men det begynte også å strømme inn rapporter om andre mulige produksjonsfeil. Totalt har det kommet inn 55 000 rapporter om feil på Mitsubishi Fuso lastebiler de siste fire årene.

  Selskapet har hittil funnet 47 produksjonsfeil som må rettes opp på en rekke modeller, og de kalles nå tilbake i tur og orden.

  Men det er kanskje flere.

  For nå må de undersøke om det finnes noen forbindelse mellom reparasjonene og 30 tilfeller av lastebiler som uforklarlig begynner å brenne, melder nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.