Reparerte Mitsubishier tok fyr

Etter å ha skjult feil i tiår innrømmet de 47 produksjonsfeil i bilene. Men nå har 30 biler tatt fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Drapet som ryster Mitsubishi

  Flere av Mitsubishi Fusos sjefer er nå arrestert og siktet for å ha skjult produksjonsfeil i produksjonen av lastebilene. Feilene i hjulopphenget førte til at hjulene falt av lastebilene og at de kunne ta fyr.

  Men så ble 29 år gamle Shiho Okamoto knust av et løpsk lastebilhjul. Hennes to små sønner ble også skadd den 10. januar 2002.

  Ytterligere en lastebilsjåfør mistet livet i oktober samme år.

  Etter dødsfallet ble det rapportert om en rekke tilfeller hvor hjulene hadde falt av lastebilene, men det begynte også å strømme inn rapporter om andre mulige produksjonsfeil. Totalt har det kommet inn 55 000 rapporter om feil på Mitsubishi Fuso lastebiler de siste fire årene.

  Selskapet har hittil funnet 47 produksjonsfeil som må rettes opp på en rekke modeller, og de kalles nå tilbake i tur og orden.

  Men det er kanskje flere.

  For nå må de undersøke om det finnes noen forbindelse mellom reparasjonene og 30 tilfeller av lastebiler som uforklarlig begynner å brenne, melder nyhetsbyrået AP.

  I dag tidlig begynte det å brenne i en lastebil mens den var på veien, melder nyhetsbyrået Kyodo News. De melder at Mitsubishi Fuso har sendt et team til stedet for å etterforske brannen.

  Tidligere i uka begynte det å brenne i en lastebil som sto parkert i Matsuyama i Japan. Begge bilen hadde vært inne til reparasjon for produsksjonsfeil.

  Hele skandalen er grundig dekket i japanske medier, og salget av Mitsubishi Fuso ble nærmest halvert i Japan i mai i år sammenlignet med året før.

  Mitsubishi opplyser at de fleste lastebilene med produksjonsfeil er solgt i Japan, men at noen også er eksportert.

 • Du kan si din mening om selskapet hos JapanToday.com
<B>DEKKOPERASJON: Flere tidligere sjefer i Mitsubishi Fuso er nå arrestert, siktet for å bevisst å skjule produksjonsfeil. Feilene førte til at to mennesker mistet livet.
TOK FYR: Lastebilen fra Mitsubishi Fuso har vært inne til reparasjon for produksjonsfeil, men denne uka tok den fyr. I dag tidlig tok nok en lastebil av samme merke fyr.