- Reportasjen er illevarslende. Bygningsbransjen er spesielt utsatt for kriminelle selskaper

Steinleggerne er tilbake.

ETTERFORSKES: De omreisende irske og britiske steinleggerne er tilbake i Norge. En norsk kvinne etterforskes samtidig for å ha latt steinleggere sette inn over tre millioner kroner på hennes konto. Her står en britisk Land Rover parkert på kvinnens eiendom. Foto: Lars Eivind Bones
ETTERFORSKES: De omreisende irske og britiske steinleggerne er tilbake i Norge. En norsk kvinne etterforskes samtidig for å ha latt steinleggere sette inn over tre millioner kroner på hennes konto. Her står en britisk Land Rover parkert på kvinnens eiendom. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget,  reagerer sterkt på det som framkommmer i Dagbladet i dag.

Dagbladet skriver i dag at omreisende steinleggere igjen er observert i Norge - og at en norsk kvinne mistenkes for heleri av tre millioner steinleggerkroner.

- Reportasjen er illevarslende. Bygningsbransjen er spesielt utsatt for kriminelle selskaper som utkonkurrerer norske selskaper gjennom dumping av arbeidskraft, fiktiv fakturering og skatteunndragelser, sier Elvenes til Dagbladet.

Usannsynlig billig - En sammenblanding av hvit og svart økonomi er et økende samfunnsproblem. Vi ser at denne kriminaliteten smitter og korrumperer andre deler av samfunnet. Det er viktig at samfunnet stiller opp på bred front for å stoppe utviklingen. Viktigst er det Usaå motstå fristelsen i stort og smått fra usannsynlige billige leverandører som opplagt drives på uærlig vis, sier Elvenes.

Han refererer fra en dom i Høyesterett der Norges øverste domstol slår fast:

«Skatte- og avgiftsunndragelse er et betydelig samfunnsproblem som det er viktig å reagere mot. En effektiv bekjempelse forutsetter at også en privatperson som inngår avtale om «svart arbeid» med næringsdrivende, som utgangspunkt risikerer en ubetinget reaksjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer