Reporter Viksveen får fortsette

Spionsiktede Stein Viksveen får fortsette som Brüssel-korrespondent helt fram til saken er avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Viksveen er Brussel-korrespondent for de tre avisene. I store deler av perioden siden Stavanger Aftenblad for nøyaktig ett år siden avslørte spionsiktelsen, har Viksveen arbeidet som normalt fra sitt kontor i Brussel. Det har ofte ført til den uvanlige situasjon at Viksveen-saken har fått stor omtale på én side, mens Viksveen har hatt sine egne artikler om europeiske forhold på trykk på en annen. Etter de omfattende avhørene av tidligere Stasi-offiserer de siste to ukene, vender nå Viksveen tilbake til Brussel for å fortsette sin journalistiske virksomhet.

Rettssikkerhet

- Vi vurderer dette kontinuerlig. Helt siden vi offentliggjorde siktelsen mot Viksveen har vi vurdert dette. Men vi må ikke glemme at denne saken også har et rettssikkerhetsproblem, sier sjefredaktør Jens Barland i Stavanger Aftenblad. - Og nå fortsetter han som reporter inntil videre? - Vi har ikke gjort noen revurdering av dette nå. - Hva skjer dersom det tas ut tiltale mot Viksveen? - Da er det kommet noe nytt i saken som gjør det naturlig å vurdere den på nytt, sier Barland.

Forhold til leserne

Sjefredaktør Einar Hålien i Bergens Tidende sier til Dagbladet at han er kjent med at Viksveen-saken er gjenstand for stor debatt internt i Bergens Tidende. Men også han mener Viksveen inntil videre kan arbeide som avisas Brussel-korrespondent. - Inntil videre kan han arbeide for avisa. Dette er også et spørsmål om Viksveens rettssikkerhet, sier Hålien. - Dersom påtalemyndigheten tar ut tiltale? - Da har saken utviklet seg et skritt videre, noe jeg antar påvirker folks tillit til ham som journalist, sier Hålien. Adresseavisens sjefredaktør, Gunnar Flikke, nøyer seg med å si at avisa vurderer saken fortløpende.