Reporteren stilte spørsmål om «Trumpcare». Kongresskandidaten skal ha svart med å takle ham: - Kom deg til helvete ut herfra

Republikaneren Greg Gianforte etterforskes for å ha angrepet en journalist ett døgn før valget som kan sikre ham plass i Kongressen.

BASKETAK: Journalisten Ben Jacobs fikk seg et sjokk etter at intervjuet med den republikanske politikeren Greg Gianforte endte på en helt annen måte enn hva som var planen. I lydopptaket i videoen kan du høre konflikten utspille seg. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): The Guardian-journalisten Ben Jacobs ville bare spørre Greg Gianforte, mangemillionæren som er republikanernes kongresskandidat under torsdagens valg i Montana, om hva sistnevnte synes om Donald Trumps helsereform. Minutter seinere ble Jacobs kjørt fra stedet i ambulanse.

- Han taklet meg i gulvet, sier Jacobs til sin egen arbeidsgiver The Guardian, før han legger til:

- Jeg tror han slo meg en eller to ganger. Han tok tak i meg og jeg tror han slo meg. Dette er det merkeligste som noen gang har skjedd meg i jobben som politisk journalist.

I opptaket øverst i saken hører du de dramatiske sekundene før Jacobs blir slengt i bakken.

Basketak på grunn av Trump

Basketaket mellom de to er dokumentert gjennom et lydopptak av intervjuet. I videoen kan man høre Jacobs stille spørsmål om president Trumps foreslåtte helsereform, før det plutselig oppstår en konflikt.

Onsdag offentliggjorde Kongressens budsjettkontor sin beregning, som viser at Republikanernes helsereform vil føre til at 23 millioner flere amerikanere vil være uten helseforsikring i 2026. Det var dette Jacobs stilte spørsmål om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer