Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Reptiler i Norge lider

Dyrevernalliansen mener reptilholdet er dyrplageri.

LIDER: Stadig flere nordmenn har ulovlig innførte eksotiske dyr hjemme.
LIDER: Stadig flere nordmenn har ulovlig innførte eksotiske dyr hjemme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Dyrevernalliansen føler seg sikre på at mange reptiler lider her i landet og mener reptilholdet er dyrplageri.

- Det er dyrplageri å holde dyr ulovlig når en ikke kan gi dem et optimalt liv, sier zoolog Anton Krag, vitenskapelig rådgiver i Dyrevernalliansen, til Stavanger Aftenblad.

Avisen har den siste tiden rettet søkelyset mot reptilhold. Smuglere anslo i mandagens avis at det holdes over 100.000 reptiler her i landet.

Dyrevernalliansen har tatt et klart standpunkt mot at reptiler skal bli lovlige. Et av argumentene er at reptilene ikke er genetisk tamme, slik andre dyr er blitt etter å ha levd tett med mennesker i flere årtusener.

- For de fleste reptiler er tilstedeværelse av mennesker en negativ opplevelse. De blir ofte stresset og lider av å holdes fanget, sier Krag.

Dyrevernalliansen tror heller ikke på smuglernes anslag over hvor mange dyr som allerede er i landet og tror tallet er nærmere 10.000. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media