Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikaner framstiller Obama som en sjimpanse

- E-posten oser av rasisme, sier en partikollega.

MANIPULERT: Marilyn Davenport sier at hun ikke tenkte på at bildet kunne bli oppfattet som rasistisk. Det ble sendt ut sammen med teksten «Now you know why - No birth certificate».
MANIPULERT: Marilyn Davenport sier at hun ikke tenkte på at bildet kunne bli oppfattet som rasistisk. Det ble sendt ut sammen med teksten «Now you know why - No birth certificate». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var den republikanske lokalpolitikeren i Orange County, Marilyn Davenport, som sendte ut dette bildet på e-post til kollegaer på fredag.

- Jeg tenkte ikke en gang på at han er av blandet opprinnelse da jeg sendte e-posten. Faktisk så slo det meg ikke en gang før noen andre gjorde det til en rasismesak, skriver Davenport i en e-post hun til sine partikolleger i følge The Telegraph.

- Oser av rasisme
Bildet er av tre sjimpanser, der ansiktet til Obama er redigert inn som barnet, og de to andre skal forestille foreldrene.  Sammen med bildet sto teksten: «Now you know why - No birth certificate».

- E-posten oser av rasisme, og det er usmakelig å sende ut slike ting, sier Scott Baugh, leder for Republikanerne i Orange County, til The Telegraph.

Han oppfordrer Davenport til å gå av, noe hun ikke vil å gjøre.

- Jeg beklager om e-posten virket støtende på noen, jeg synes bare at bildet var et morsomt innslag i debatten rundt hvor han ble født, skrev Davenport i en e-posten.

Tidligere denne måneden har Donald Trumph uttalt at han også tviler på at Obama er født i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media