Justin Amash og Donald Trump

Republikaner vil stille Trump for riksrett

Justin Amash er den første republikaneren i Kongressen som nå vil stille president Donald Trump for riksrett.

MISFORNØYD PARTIFELLE: Justin Amash sier han er for å stille Donald Trump for riksrett. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta
MISFORNØYD PARTIFELLE: Justin Amash sier han er for å stille Donald Trump for riksrett. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det bekrefter han gjennom en rekke Twitter-innlegg lørdag.

Amash er en av få Trump-kritiske republikanere, og sier gjennom sine Twitter-innlegg at han mener Trump flere ganger har brutt reglene. Han legger den mye omtalte Mueller-rapporten til grunn for det.

- I motsetning til det Barr la fram (justisminister William Barr, red.anm.), viser Mueller-rapporten at president Trump har gjort spesifikke handlinger og vist et atferdsmønster som møter terskelen for å stille ham for riksrett, skriver Amash.

Flere demokrater har tidligere snakket høyt om det samme, men at en av Trumps egne partifeller uttaler seg så sterkt kritisk offentlig, hører til sjeldenhetene.

Riksrett

Amash sier at han gjorde seg opp denne meningen etter å ha gått nøye gjennom og analysert Mueller-rapporten.

For at en amerikansk president skal kunne stilles for riksrett må først Representantenes hus gå inn for det med simpelt flertall. Deretter følger en rettssak i Senatet, som ledes av Høyesterettsjustitiarius. Etter dette følger en rådslagning i Senatet, som så skal stemme over skyldspørsmålet. Å avsette presidenten ved riksrett krever to tredels flertall i Senatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer