FREDSPRISEN: En gruppe republikanere i Kongressen har skrevet brev til Nobelkomiteen og ber om at årets fredspris går til president Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
FREDSPRISEN: En gruppe republikanere i Kongressen har skrevet brev til Nobelkomiteen og ber om at årets fredspris går til president Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez MonsivaisVis mer

Republikanere ber Nobelkomiteen gi fredsprisen til Trump

En gruppe republikanere i Kongressen har skrevet brev til Nobelkomiteen og ber om at årets fredspris går til president Donald Trump.

Brevet er undertegnet av 18 republikanere i Representantenes hus i Kongressen og ble offentliggjort av Luke Messer fra Indiana onsdag.

Republikanerne viser til Trumps innsats for å få Nord-Korea til å kvitte seg med atomvåpnene og inngå fred med Sør-Korea.

Republikaneren Luke Messer og flere andre republikanere mener president Donald Trump fortjener fredsprisen. Foto: AP / NTB scanpix
Republikaneren Luke Messer og flere andre republikanere mener president Donald Trump fortjener fredsprisen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Trump skal etter planen møte Kim Jong-un om kort tid, og den nordkoreanske lederen kunngjorde nylig at han har stengt anlegget der landet har gjennomført atomprøvesprengninger.

Kim har også kunngjort at Nord-Korea stanser alle sine tester av atomvåpen og langtrekkende missiler, noe de republikanske brevskriverne mener Trump må få æren for at man kan takke Trump for.

I brevet viser de til at Nord-Korea i lengre tid har avvist alle krav om atomnedrustning, men at Trumps «fred gjennom kraftfull politikk» har tvunget Nord-Korea til forhandlingsbordet.

(NTB)