Det republikanske partiet

Republikanere om dødelig angrep: - Turistbesøk

Samme dag som partiet kastet Liz Cheney fra ledelsen, forsøkte flere republikanske kongressrepresentanter å omskrive det som skjedde under det dødelige angrepet på Kongressen 6. januar.

VOLDELIG: Bildene fra angrepet på Kongressen i Washington D.C. 6. januar, rystet hele verden. Foto: AP Photo/John Minchillo, File
VOLDELIG: Bildene fra angrepet på Kongressen i Washington D.C. 6. januar, rystet hele verden. Foto: AP Photo/John Minchillo, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Flere republikanere i Representantenes hus forsøkte i en høring onsdag dramatisk å underdrive det som skjedde i Kongressen 6. januar i år.

Minst fem personer mistet livet og 140 politimenn ble skadd - flere alvorlig - da rasende Trump-tilhengere presset seg inn i bygningen for å forsøke å stanse sertifiseringen av Joe Biden som USAs neste president.

Republikanerne sammenliknet imidlertid det som skjedde med et turistbesøk, de angrep politimyndighetene for å forsøke å arrestere deltakere, og de stilte spørsmålstegn ved om de voldelige angriperne faktisk var tilhengere av Donald Trump, skriver Washington Post.

Grundig dokumentert

Det voldelige angrepet ble grundig dokumentert av både medier og deltakernes egne innlegg i sosiale medier. Videoer viste hvordan politimenn ble angrepet - noen med flaggstenger og balltrær. En politimann mistet et øye. Noen deltakere ropte «heng Mike Pence» og satte opp en galge utenfor bygningen. Folkevalgte politikere måtte rømme i sikkerhet og holde seg i dekning i timesvis.

Høringen i Kongressen onsdag var for å høre Trumps fungerende justisminister, Jeffrey Rosen, Trumps fungerende forsvarsminister Christopher Miller og politisjef i Washington D.C. forklare hvordan sikkerheten sviktet under angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer