Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikanere trues med straff

Dersom de sier ja til hevet gjeldstak.

FORHANDLER: John Boehner og Cathy McMorris Rodgers (t.v) hører på republikaneren Eric Cantors tale om gjeldsbegrensingen i USA: Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
FORHANDLER: John Boehner og Cathy McMorris Rodgers (t.v) hører på republikaneren Eric Cantors tale om gjeldsbegrensingen i USA: Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanske kongresspolitikere som sier ja til å heve det amerikanske gjeldstaket, trues med straff fra Tea Party-bevegelsen. Samtidig advarer forretningslobbyen mot katastrofevirkningene av å ikke få til en avtale snarest.

- Det de sier over hele landet er: Ikke hev gjeldstaket! Det er så enkelt. Det er på tide at Kongressen får utgiftene sine under kontroll, sier Jenny Beth Martin til CNN.

Martin er talskvinne for organisasjonen Tea Party Patriots, den største gruppen i den konservative bevegelsen som nå truer med å straffe republikanske politikere som går inn for å heve det amerikanske gjeldstaket.

På motsatt side står den mektige forretningslobbyen, der handelskammeret, Wall Street og amerikanske milliardselskaper er representert.

Deres beskjed setter republikanske kongressrepresentanter i en knipe. De advarer nemlig mot å ikke heve gjeldstaket, unngå betalingsudyktighet og den finansielle katastrofen det vil føre med seg.

(NTB-Reuters)