Republikanerens stjerneskudd mobbes etter katastrofetale

Nå innrømmer han: Obama er en bedre taler enn meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Louisiana-guvernør Bobby Jindal er blitt nevnt som en mulig redningsmann for det republikanske partiet i USA.

John McCains sjefstrateg Steve Schmidt nevnte Jindal som den politikeren som imponerte ham mest i valgkampen, og Fox News' Sean Hannity har bedt ham stille som presidentkandidat i 2012.Men Jindal har i løpet av en kort uke bidratt til forkludre sine egne muligheter til å klatre helt til topps i partiet.

37-åringen, som egentlig heter Piyush Jindal og har foreldre som utvandret fra India, fikk det prestisjefylte oppdraget med å presentere republikanernes svar til Barack Obamas tale til kongressen.Det gikk ikke så veldig bra. Brukte Bush-eksempelJindal brukte Bush-regjeringens manglende evne til å håndtere Katrina-katastrofen, som rammet delstaten han nå styrer, for å vise  myndighetenes utilstrekkelighet til å løse kriser. Å kritisere Obama ved å vise til en Bush-feilvurdering er neppe måten å vinne velgere på.

Videre gjorde han narr av at Obama har økt tilskuddene til overvåkningen av vulkaner, og at de heller burde overvåke hvordan myndighetene bruker pengene sine. Vulkan-vitsen fikk Mark Begich, demokratisk senator fra Alaska, til å skrive et brev til Jindal for å forklare hvorfor de faktisk er avhengig av vulkan- og tsunamiovervåkning i landets nordligste delstat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer