Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikanerne blokkerer finansreform

Obama: - Dette har ikke det amerikanske folket råd til.

 REPUBLIKANERNES KVELD:  Tapende presidentkandidat John McCain, republikansk senator fra Arizona, med fornøyd mine i Senatet etter at republikanerne stanset Obama-regjeringens forslag til reform av finansnæringen. Obama trengte 60 stemmer, opptellingen viste 57-41. FOTO: GETTY MAGES/AFP/SCANPIX.
REPUBLIKANERNES KVELD: Tapende presidentkandidat John McCain, republikansk senator fra Arizona, med fornøyd mine i Senatet etter at republikanerne stanset Obama-regjeringens forslag til reform av finansnæringen. Obama trengte 60 stemmer, opptellingen viste 57-41. FOTO: GETTY MAGES/AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Republikanerne i Senatet blokkerer president Barack Obamas forslag til strengere regulering av den amerikanske finanssektoren.

Republikanerne samlet mandag nok stemmer i Senatet til å forhindre en prøveavstemning om reformen.

Obama trengte 60 stemmer, opptellingen viste 57-41.

Demokratene må derfor nok en gang sette seg ned og forsøke å utforme et kompromiss som kan lokke det nødvendige antall republikanere over.

Bak lukkede dørerPresident Barack Obama la ikke skjul på skuffelsen da han kommenterte mandagens nederlag i Senatet.

- Noen av disse senatorene tror kanskje at slik hindring er en god politisk strategi, og andre ser kanskje på denne forsinkelsen som en mulighet til å flytte debatten inn bak lukkede dører der finanssektorens lobbyister kan vanne ut reformen eller drepe den helt. Men det har det amerikanske folk ikke råd til, sier Obama.


Vil forhindre ny krise


Demokratene ønsker å stramme inn reglene for bank- og finanssektoren for å hindre at kapitalmarkedene igjen skaper økonomisk kaos slik man opplevde under finanskrisen.


- Den reform som begge partier har arbeidet med i ett år, vil forhindre at en slik krise skjer igjen. Jeg anmoder derfor på det sterkeste Senatet til igjen å komme i gang med arbeidet og sette landets interesser foran partiene, sier Obama.

(NTB-Reuters).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!