Donald Trumps hvite hus

Republikanerne raser etter Trumps nye flørt: - Grunnfjellet hans er sprengt

Trumps heftige flørt med republikanernes argeste motstandere skaper engstelse i Washington.

FÅR KRITIKK: Meningene er delte i det republikanske partiet etter meldingene om at Donald Trump samarbeider med Demokratene om å signere et nytt reformforslag som vil beskytte immigrantene under DACA. Foto: Joshua Roberts   / Reuters / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Meningene er delte i det republikanske partiet etter meldingene om at Donald Trump samarbeider med Demokratene om å signere et nytt reformforslag som vil beskytte immigrantene under DACA. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har ikke vært mangel på overraskende nyheter fra Det hvite hus siden Donald Trump flyttet inn, men få republikanere hadde forventet å lese at presidenten har bestemt seg for å samarbeide med Demokratene.

Kaoset startet forrige onsdag, da Trump rystet sine republikanske partifeller i Kongressen. Plutselig hadde han bestemt seg for å følge Demokratenes forslag om å knytte penger til orkanhjelp etter uværet i Texas til et vedtak om å heve gjeldstaket for en periode på tre måneder.

Trump tok sin beslutning etter et møte med Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, og partiets leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

Seint onsdag kveld holdt Trump et nytt møte med de to demokratene, som nå bekrefter at de har kommet til enighet om en ny reformavtale for det mye omtalte DACA-programmet som presidenten avviklet forrige uke.

- Muren skal fortsatt bygges

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter. Programmet har beskyttet nesten 800 000 fra å bli deportert fra landet. I forrige uke opphevet Trump programmet som tidligere president Barack Obama innførte i 2012, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer