Republikanerne sprer seg

Demokratene må begynne å føde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er selvfølgelig mange politiske skillelinjer mellom demokratene og republikanerne. Et skille er hvem som får mange barn og hvem som ikke får mange barn. Hvem tar en evolusjonistisk innersving på hvem?

Washington Post har sjekket fødselsraten blant ulike grupperinger i den amerikanske befolkningen. Og der finnes dårlige nyheter for presidentkandidat Kerry og andre demokrater:

Tallene viser at konservative og religiøse amerikanere lager flere barn enn liberale og verdslige landsmenn. Og hvis det er slik at barn blir som mor og far når de vokser opp, så må nok demokratene inn på soverommet i politikkens navn.

Etniske grupper føder færre

De kristen-konservative stemmer og vil stemme stort sett republikansk. Og deres forplantning kan gi republikanerne en stor fordel i åra som kommer. Bare se på statistikken:

I Utah er 69 prosent registrert mormonere, og fødselsraten er den høyeste i landet.47 prosent av amerikanere som ukentlig går i kirka, sier de vil ha tre eller flere barn. Kun 27 prosent av de som sjelden går i kirka, vil ha så mange barn.

De store amerikanske, etniske grupperingene er generelt regnet som demokrater. Også her er fødselsraten dårlig nytt for Kerry & Co.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer