Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikanerne tar de to første stikkene

Prognose for senatsvalget i Kentucky og Indiana klare.

 FØRSTE VINNER:  Repubilikaneren Paul Rand - øyekirurg i Kentucky - ser ut til å ta en plass i Senatet på bekostning av demokartenes kandidat. Her sammen med kona Lelley etter å ha avgitt stemme hjemme i Bowling Green.  FOTO: AFP/SCANPIX.
FØRSTE VINNER: Repubilikaneren Paul Rand - øyekirurg i Kentucky - ser ut til å ta en plass i Senatet på bekostning av demokartenes kandidat. Her sammen med kona Lelley etter å ha avgitt stemme hjemme i Bowling Green. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Republikaneren Rand Paul fra den konservative Tea Party-bevegelsen ser ut til å ha vunnet en symbolsk viktig seier i Kentucky tirsdag.

Ifølge prognoser fra TV-kanalene CNN og MSNBC får Paul 55 prosents oppslutning i senatsvalget i delstaten. Dermed slår han konkurrenten Jack Conway fra Det demokratiske partiet.

Hvis prognosene stemmer, er opposisjonspartiet ett skritt nærmere de ti plassene de trenger for å få flertall i Senatet.

Paul har fått støtte fra Tea Party-bevegelsen som jobber for lavere skatter og begrenset statsmakt.

Også i Indiana Republikanske Dan Coats kan vinne senatorkampen i delstaten Indiana, viser den valgdagsmålingen i natt.

Hvis målingen stemmer, er opposisjonspartiet ett skritt nærmere de ti nye plassene de trenger for å få flertall i Senatet.

Den konservative veteranen Coats får opptil 15 prosent større oppslutning enn sin demokratiske konkurrent Brand Ellsworth, ifølge prognoser.

57-41-2 Det er til sammen hundre plasser i Senatet, som er Kongressens førstekammer. Demokratene besitter per i dag 57 av dem, mens Republikanerne har 41. I tillegg er det to uavhengige senatorer.

Det er valg om 37 plasser i Senatet i mellomvalget tirsdag.

Valglokalene i de første statene i øst pluss Washington D.C. stenger klokka 01 norsk tid. Tidsforskjellen gjør at de siste valglokalene - i Alaska lengst evst - ikke stenger før klokka 05 norsk tid.

(NTB-Reuters).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!