Republikanerne tar i bruk telefonterror

Vil skremme velgerne vekk fra demokratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) De automatiske samtalene starter hyggelig:

«Hei, jeg ringer deg med informasjon om Lois Murphy».

Men budskapet i opptaket endrer seg raskt til å bli negativt. Og for professor Karyn Hollis i delstaten Pennsylvania, som har fått opptil fem telefoner daglig i over en uke, er det telefonterror.

Etter at Hollis legger på, blir hun ringt opp igjen med samme beskjed. Og igjen. Og igjen, skriver New York Times

Denne uken gikk hun til den føderale kommunikasjonskomisjonen FCC med sin klage på alle telefonsamtalene, som hun mener bryter med regelverket for automatiske oppringninger.

Lydfil: Hør republikanernes telefonbeskjed på demokraten Tammy Duckworth her! (MP3-fil fra New York Times)

Skremmer velgerne

De siste ukene har republikanerne satset stort på telemarketing i fem delstater for å skremme velgerne fra de demokratiske kandidatene:

  • I Montana spør en telefonautomat om du tror at dommere som jobber for «homofilt ekteskap og lager nye rettigheter som abort og sodomi» bør kontrolleres. Om ditt svar er «ja» forteller maskinen deg at da er demokratenes senatskandidat John Tester ikke din mann.
  • I Maryland forteller robotelefonene velgerne at bare den republikanske kandidaten vil beholde ordene «under Gud» i troskapseden.
  • I Tennessee forteller automatene velgerne at demokratenes kandidat ønsker å gi utenlandske terrorister «de samme rettigheter og privilegier» som amerikanere.

    Blant republikanerne som står bak telefonkampanjen, er tidligere ledere i industrigiganten Procter & Gamble. De sier at de ved hjelp av teknologien kan nå tusenvis av mennesker til en brøkdel av kostnadene ved mer tradisjonelle valgkampmetoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.