Republikanerne vil stanse Obama-avtalen med Kina

Varsler innbitt motstand i Kongressen.

TRØBBEL PÅ HJEMMEBANE: Klimaavtalen mellom Kinas president Xi Jinping og USAs president Barack Obama mottas med lite begeistring blant Obamas politiske motstandere og kan lide en ublid skjebne. AFP PHOTO/POOL/Greg BAKER
TRØBBEL PÅ HJEMMEBANE: Klimaavtalen mellom Kinas president Xi Jinping og USAs president Barack Obama mottas med lite begeistring blant Obamas politiske motstandere og kan lide en ublid skjebne. AFP PHOTO/POOL/Greg BAKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Republikanerne gjør det klart for president Barack Obama at avtalen han gjorde med Kina om kutt i CO2-utslippene, vil bli forsøkt bekjempet.

Republikanerne brukte anledningen til også å erklære krig mot Obamas planer om å omgå Kongressen for å redusere utslippene av drivhusgasser ved hjelp av administrative tiltak og reguleringer.

Korstog - Denne kunngjøringen er et nytt tegn på at presidenten har til hensikt å trappe opp sin politikk mot nye jobber, uansett hvor knusende virkninger det får for USA, sa flertallslederen i Representantenes hus John Boehner da avtalen ble kjent.

- Dette er bare et nytt eksempel på presidentens korstog mot rimelig og pålitelig energi som allerede undergraver arbeidsmarkedet og presser vanlige folk, la han til.

Begge kamre Boehner fikk følge av den påtroppende flertallslederen i Senatet, Mitch McConnell, som kommer fra den viktige kullstaten Kentucky, i sin motstand.

- Jeg forstår det slik at denne avtalen innebærer at Kina ikke trenger å gjøre noe i det hele tatt på 16 år, mens disse begrensningene på utslipp nå raserer min stat og andre stater rundt om i landet, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer