Republikanernes leder gir Obama skylda for krigen

Mener at krigen ikke kan vinnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Lederen for Republikanerne, Michael Steele, høstet kraftig kritikk etter at han la skylden for krigen i Afghanistan på president Barack Obama og sa at krigen ikke kan vinnes.

På et partimøte i Connecticut torsdag sa han at krigen er en krig som Obama selv valgte å starte og at den ikke er noe USA ønsket å bli involvert i.

Han minnet om at Obama sa at Irak-krigen var en feil og at USA i stedet måtte fokusere på Afghanistan.

- Vel, hvis han vet så mye om historie, har han ikke forstått at det er én ting man ikke gjør, nemlig å bli involvert i en krig i Afghanistan. Fordi alle som har prøvd gjennom tusen år, har mislykkes, og det er gode grunner for det, sa Steele.

Han sa videre at det er bedre måter å involvere seg i Afghanistan på enn å sette inn amerikanske soldater.

Vantro demokrater pekte på at krigen startet med invasjonen i oktober 2001 under George W. Bush som svar på terrorangrepet 11. september det året.

Og like vantro republikanere kritiserte ham for å gå imot partiets egen politikk som er full støtte til og opptrapping av krigsinnsatsen i Afghanistan.

- Selvsagt var ikke krigen i Afghanistan noe Obama startet. Den er blitt ført av USA under Bush og Obama, og det er en innsats som republikanerne konsekvent støtter, sier den republikanske kommentatoren Bill Cristol på sin blogg.

Steele forsøkte senere å oppklare det han sa, uten å beklage, men det er ikke klart om det er nok for å dempe kravet fra stadig flere republikanere om at han må gå av fra stillingen som leder for republikanernes nasjonalkomité.

(NTB)