Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikansk politiker og flere ansatte skutt under baseballtrening i USA

Flere skudd avfyrt mot politikeres baseballtrening - fem personer skal være skadd. Mistenkt pågrepet.

DØD: President Donald Trump melder at gjerningsmannen som avfyrte flere skudd mot en baseballbane døde på sykehus. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere skudd skal ha blitt avfyrt mot en baseballbane i den amerikanske delstaten Virginia, der amerikanske kongressmedlemmer skal ha trent til en veldedighetskamp.

DØD: President Trump har bekreftet at skytteren, James T. Hodgkinson, er død.Foto: Facebook via AP
DØD: President Trump har bekreftet at skytteren, James T. Hodgkinson, er død.
Foto: Facebook via AP Vis mer

SISTE: Ifølge sykehuset skal Steve Scalise være i kritisk tilstand etter en operasjon, skriver AP NEWS.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus bekrefter president Donald Trump at skytteren er død.

Flere amerikanske medier, deriblant Washington Post og AP News, melder at politiet har identifisert den mistenkte som en mann fra Illinois ved navn James T. Hodgkinson (66).

Fem personer fraktet til sykehus
Ifølge Fox News-reporter Chad Pergram er den republikanske representanten Steve Scalise truffet, i tillegg til flere ansatte. Politisjef Michael Brown sier at fem personer, inkludert den mistenkte skytteren, er fraktet til sykehus.

Under en kort pressekonferanse sier Trump at «vi er sterkest når vi står sammen og jobber sammen for det felles beste.» Trump forteller at han har hatt kontakt med kona til Scalise og at Amerika ber for ham.

SKUDD: Her er bilder av skuddene som skal ha blitt avfyrt mot en baseballbane i den amerikanske delstaten Virginia. Video: CNN Vis mer

- Du har bønner fra ikke bare hele byen, men fra hele nasjonen og hele verden. Amerika ber for deg og alle ofrene fra denne forferdelige skyteepisoden.

- Representant Steve Scalise fra Louisiana, en ekte venn og patriot, ble stygt skadd men vil komme seg helt. Våre tanker er med ham, skrev president Donald Trump på Twitter før pressekonferansen.

Ifølge Fox-reporteren er det snakk om en mann væpnet med rifle.

Politiet i Alexandria, Virginia, meldte rundt 13.30 norsk tid at de undersøkte meldinger om flere skudd avfyrt. Videre skrev de at ofre ble fraktet til sykehus.

Rundt 14.30 melder politiet at en mistenkt er pågrepet og ikke lenger en trussel.

- 50-100 skudd

DRAMATISKE MINUTTER: Republikaneren Mo Brooks beskriver de dramatiske minuttene etter at det oppsto skyting mot en baseballbane i Virginia. Video: CNN Vis mer

- Det ble avfyrt mellom 50-100 skudd, sier den republikanske representanten Mo Brooks til CNN.

Han sier videre at det så ut til at Scalise ble skutt i hofta. I tillegg skal to fra kongresspolitiet ha blitt skutt, ifølge Brooks. Brooks opplyser også om at fem personer er skutt.

- Jeg ser en rifle. Hører et nytt smell, og hører samtidig Steve Scalise skrike. Han ble skutt, sier Brooks.

Brooks beskriver gjerningsmannen som hvit, og han skal ha vært taus da han åpnet ild mot kongressmedlemmene.

SKUTT: Innpisker og en av lederne for Republikanerne i Representantenes hus, Steve Scalise, ble skutt under en baseballtrening i Virginia i dag.Foto: AP Photo/Alex Brandon/NTB scanpix
SKUTT: Innpisker og en av lederne for Republikanerne i Representantenes hus, Steve Scalise, ble skutt under en baseballtrening i Virginia i dag.Foto: AP Photo/Alex Brandon/NTB scanpix Vis mer

- Våpenet var halvautomatisk. Han fortsatte å skyte på folk. Du kan bare tenke deg hvordan folk på banen løp til alle kanter, sier han.

Senator Rand Paul sto i utslagsburet og så Scalise ble skutt. Han sier til TV-kanalen MSNBC at 50-60 skudd ble avfyrt, og at Scalise forsøkte å dra seg bortover på bakken etter at skuddene ble avfyrt.

Jeff Blake, senator fra Arizona, var en av dem til stede på baseballbanen. Han skal ha plukket opp Scalises telefon og ringt kona hans like etter skytingen.

- Vi gjemte oss etter omkring 50 skudd var avfyrt, sier han til CBS.

Ifølge ham ble minst to av Scalises sikkerhetsfolk skutt i angrepet.

Kongressmedlem Roger Williams fra Texas bekrefter at en av hans ansatte ble skutt og får helsehjelp.

- Med overlegg

Senator Rand Paul hyllet kongresspolitiet som var på stedet.

- Ingen ville overlevd. Det ville vært en massakre uten dem.

Kilder i kongressen og politiet mener angrepet ble utført med overlegg.

Representanten Jeff Duncan dro tidlig fra treningen. Ifølge ham ble de stoppet av en mann som spurte om laget som trente var republikanere eller demokrater.

- Jeg svarte republikanere. Han sa takk og gikk, sier Duncan, som har pekt ut vedkommende som skytteren ifølge Wall Street Journal.

Presidenten opplyst

Pressetalsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, sier både president Trump og visepresident Mike Pence er kjent med situasjonen i Virginia.

- Vi er fryktelig triste av denne tragedien. Våre tanker går til kongressmedlemmene, deres ansatte, kongresspolitiet, de første nødetatene på stedet og alle andre berørte, skriver Donald Trump i en uttalelse.

TV-bilder viser at skadde blir fraktet vekk i helikopter på båre fra baseballbanen.

Steve Scalise er såkalt innpisker for Republikanerne i Representantenes hus, og dermed en av partiets ledende skikkelser i den folkevalgte forsamlingen.

Dagbladet kommer med mer

Hele Norges coronakart