Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikansk PR-sjef om presidentdøtrene: - Kle dere for å fortjene respekt, ikke som dere skal på bar

Angrep presidentens døtre - så ville folk ha henne sparket.

SPARTE KALKUN: Tradisjonen tro «reddet president Barack Obama en kalkun på Thanksgiving. Sasha (13) til venstre og Malia (16) til høyre. Foto: REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix
SPARTE KALKUN: Tradisjonen tro «reddet president Barack Obama en kalkun på Thanksgiving. Sasha (13) til venstre og Malia (16) til høyre. Foto: REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk nok ikke helt som Elizabeth Lauten hadde tenkt da hun valgte å kritisere Barack Obamas døtre Sasha og Malia etter en opptreden i Det hvite hus.

Det var under presidentens årlige ritual under høytida Thanksgiving torsdag kveld, der han skal tale og spare én kalkun for høytida, de to døtrene hadde stilt seg opp ved siden av sin far.

Kritikken mot Malia (16) og Sasha (13) hamret fra Lauten som for tida er kommunikasjonssjef for den republikanske politikeren Stephen Fincher, en av Tennessees representanter i House of Representatives.

  Kle dere ordentlig! Det var nettstedet The Root som først plukket opp Lautens Facebook-oppdatering der hun blant annet kritiserer jentenes skjørtelengde og for at de angivelig lager grimaser under farens offentlige opptreden - fulgt av et titall kameraer. Hun mener også presidentparet er dårlige forbildet.

«Kjære Sasha og Malia. Jeg skjønner at dere begge er i de forferdelige tenåra, men dere er en del av førstefamilien. Forsøk å vise litt klasse.»

«Mora og faren deres respekterer ikke sine posisjoner veldig bra, eller nasjonen i det hele tatt, så jeg regner med dere har kommet litt til kort når det gjelder å ha gode forbilder.»

«Utnytt potensialet dere har, benytt anledning. Dere kan late som det betyr noe for dere å være i Det hvite hus. Kle dere som om dere fortjener respekt, ikke som om dere skal på bar. Og gjør i hvert fall ikke grimaser under offentlige opptredener som blir vist på TV», skriver hun i innlegget som seinere har blitt slettet.

- Spark henne! Lautens Facebook-innlegg skapte en god del furore på internett, og emneknaggen #fireelizabethlauten ble opprettet.


Ifølge BBC er de to presidentdøtrene blant de yngste som har bodd i Det hvite hus på mange tiår. Presidentparet har også forsøkt å normalisere de to jentenes hverdag slik at de kan gå på skole, drive med idrett og leve et sosialt liv utenom.

Tradisjonen i USA er også at man holder seg unna presidentbarna.

Siden har imidlertid Lauten lagt set flat på sosiale medier.

- Jeg har bedt i mange timer, snakket med mine foreldre og lest om igjen hva jeg har skrevet på internett. Jeg ser nå hvor sårende det jeg har skrevet er. Jeg har lyst til å beklage til alle de jeg har såret eller fornærmet med mine uttalelser. Jeg lover at jeg skal lære av denne opplevelsen.

- Jeg dømte disse to unge kvinnene på en måte jeg aldri ville ha blitt dømt selv som tenåring, skrev hun i beklagelsen.

Feiltvitret for sjefen Det er imidlertid ikke første gang godeste Lauten driter seg loddrett ut på sosiale medier. I august i år la hun nemlig ut en Facebook-melding på representant Stephen Finchers verifiserte Twitter-konto, som helt tydelig ikke var ment å havne der, skriver Politico.

- God I love this song. And beach music. AND shagging (slang for å ha sex).

SKJØRTELENGDE: Den republikanske kommunikasjonssjefen var tydeligvis ikke fornøyd med presidentdøtrenes skjørt. Foto: REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix
SKJØRTELENGDE: Den republikanske kommunikasjonssjefen var tydeligvis ikke fornøyd med presidentdøtrenes skjørt. Foto: REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix Vis mer

Vedlagt var en lenke til internettradiotjenesten Pandora og et bilde med en spilleliste på nettstedet som inneholdt låta «I Love Beach Music» av The Embers.

Hun måtte seinere beklage seg, og sa Pandora automatisk la ut meldinga på Finchers Twitter da hun selv skulle poste den på egen Facebook-side. Hun insisterte også på at bruken av «shagging» ikke var ment som noe seksuelt, men en type dans.

GRIMASER: Lauten mente jentene gjorde grimaser under farns opptreden. Foto: REUTERS/Gary Cameron /NTB Scanpix
GRIMASER: Lauten mente jentene gjorde grimaser under farns opptreden. Foto: REUTERS/Gary Cameron /NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling