Republikansk presidentkandidat mener det er verdt å vurdere en mur mot Canada

Frykter terrorister.

VIL HA BEDRE GRENSEKONTROLL: Scott Walker var nylig i Hillsborough i New Hampshire. Da han var i delstaten snakket Walker med velgere som var bekymret for at det ikke er bedre kontroll med grensa mot Canada. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS/ NTB SCANPIX
VIL HA BEDRE GRENSEKONTROLL: Scott Walker var nylig i Hillsborough i New Hampshire. Da han var i delstaten snakket Walker med velgere som var bekymret for at det ikke er bedre kontroll med grensa mot Canada. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS/ NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er godt kjent at Donald Trump, mannen som har skaffet seg en solid ledelse på meningsmålingene blant de republikanske presidentkandidatene, ønsker å bygge en mur mot Mexico hvis han skulle få makta.

Nå tenker Wisconsin-guvernør Scott Walker, i skrivende stund på sjetteplass på meningsmålingene i presidentkandidatkampen, høyt om å bygge en mur også mot Canada, USAs nabo i nord, melder The Guardian.

- Noe vi må se på Walkers høyttenkning kom i NBC-programmet Meet the press i går, etter at han fikk et direkte spørsmål om emnet. Walker svarte da at han blant annet har snakket med velgere, inkludert noen innen politi og/eller påtalemyndighet («law enforcement folks») i New Hampshire, som er bekymret for at grensekontrollen er for dårlig.

 - De tok opp noen berettigede bekymringer på et av møtene jeg var på for halvannen uke siden. Så det er noe som er verdt å vurdere, sier Walker i intervjuet (du kan se hele intervjuet her, Canada-spørsmålet kommer etter ca. 10 minutter).

Han sier samtidig at det handler om mer enn å bygge en vegg.

- Det handler om å sikre landet vårt (...). Det handler ikke bare om å sikre grensene våre, men også om å sikre at vi har god etterretning og at vi har kapasitet til å ødelegge infrastrukturen de trenger for å angripe oss, sier Walker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer